maanantai 26. lokakuuta 2015

Ensimmäiset päivät maailman toisella puolen

Lento Suomesta Thaimaahan meni oikein mukavasti Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Bangkokiin. Suunnitelmanamme oli tutustua ja shoppailla Bangkokissa kolme päivää ennen Phuketin lentoa, sillä Niinalle tämä on ensimmäinen reissu Thaimaahan. 
Lentokentältä otimme perinteisen taksin sijaan junan ja Sky-trainin hotellille, joka sijaitsi aivan ''keskustan'' tuntumassa, Nanan alueella. 

Grand President Hotel

Pratunam
Chatuchack-market
                             


Viime Thaimaan matkastani on n. 2 vuotta, joten aloinkin jo kaipaamaan tätä aurinkoa, ruokaa ja halpaa shoppailtavaa. Niinalle taas kaikki ilmasto, liikenne ja ruoka oli aluksi pieni shokki, mutta nopeasti onneksi sopeutui kuitenkin tähän kaikkeen kaaokseen.

Kuljimme paljon paikallisten tavoin julkisilla, Sky-trainilla ja metrolla, sillä niillä pääsi nopeammin ja halvemmin kuin taksilla, sillä juuri meidän hotellin alueella oli aina ruuhkaa. Shoppailimme MBK-kauppakeskuksessa, Platinum-mall:ssa ja kävimme myös suositulla Chatuchak-markkinoilla. Löysin mm. vaatteita, koruja, uuden puhelinkuoren ja suojalasin (puhelimen pudottua altaalla maahan oli pakko hehe:)), kenkiä ja selfiestickin, mikä oli must-have tälle reissulle!!
Kävimme syömässä MBK:ssa foodworldissa, siellä maksoi annokset 50-60thb (1-2€) ja muutamissa länsimaalasimmissa ravintoloissa joissa oli hintavammat ruuat. Perjantaina synttäripäiväni kunniaksi repäisimme ja menimme syömään Baiyoke sky-toweriin. Ihan kivat näkymät oli sieltä 84:stä kerroksesta! Siellä kansainvälinen buffetti maksoi 1000thb/hlö (25€), mikä ei ollut mielestäni paha hinta siitä kokonaisuudesta. 

View from Baiyoke Sky-tower

Sunnuntaina saavuimme tänne Phukettiin, vietimme ensimmäisen yön viiden tähden resortissa uiden, syöden ja rentoutuen. 
Tämän päivän olemme purkaneet tavaroitamme täällä uudessa asunnossamme, sählänneet pankissa (se tunne ku automaatti jumittuu ja kortti siellä sisällä), hankkinu prepaid-simkortit (ja sitten se tunne ku tulee kotiin ja tajuaa, että on heittäny sen sim-kortin kotimatkalla roskiin) ja kokeiltu katuruokaa ensimmäistä kertaa! 

Huominen ensimmäinen työpäivä vähän jännittää, mutta ainakin rennolta vaikutti meininki siellä ja nämä ensimmäiset päivät menee varmaan tosi leppoisasti!

Till next time!
-Jenny

Chalong Chalet Resort and Longstay


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti